1_72

Kilts

Onze kilts worden in Schotland gemaakt door zeer vaardige kiltmakers die het vak al vele jaren uitoefenen

U heeft bij ons de keuze uit honderden verschillende ruiten van diverse weverijen. Als u een nieuwe kilt zoekt kunt u te kust en te keur. We kunnen ook voor u tartans proberen te matchen. Want de tartan stof van dezelfde ruit van de ene weverij ziet er meestal heel anders uit dan de ander. Dit komt doordat iedere weverij zijn eigen verfbad en dikte van de draad gebruikt.

U kunt bij ons helaas niet terecht voor zgn. "fun-kilts". Deze worden veelal in Pakistan en China gemaakt, zijn van inferieure kwaliteit en materialen. Daarnaast als ze van nylon (of Acryllic Wool, zoals het ons aangeboden wordt) zijn, zijn ze uitermate brandgevaarlijk. Let daar dus op, de keus is aan u.

Full Gents Kilt

Afhankelijk van de wever hebben kunnen wij verschillende gewichten in kilts leveren.

Ook afhankelijk van de leverancier is de levertijd, u moet gemiddeld op een 4 tot 8 weken rekenen. Door de maten en gegevens hier op te geven, kunnen wij u een indicatie van de prijs geven. Bij het zelf maten nemen is het risico voor de uitvoering van de kilt voor degene die de maten genomen heeft.

We nemen daarom te allen tijde contact met u op over het bestellen van kilts via de website.

Casual Kilts

De Casual kilt is een kilt die ipv 8yds, ongeveer 3 tot 5 yd stof heeft, en derhalve goedkoper.

Afwerking is grotendeels machinaal.

Ook afhankelijk van de leverancier is de levertijd, u moet gemiddeld op een 4 tot 8 weken rekenen.

Door de maten en gegevens hier op te geven, kunnen wij u een indicatie van de prijs geven. Bij het zelf maten nemen is het risico voor de uitvoering van de kilt voor degene die de maten genomen heeft.

We nemen daarom te allen tijde contact met u op over het bestellen van kilts via de website.