Verandering als gevolg  voor de consument:
Deze informatie is van toepassing als u rechtstreeks in het Verenigd Koninkrijk besteld of goederen meeneemt vanuit het VK naar Europa. Door voortschrijdende onderhandelingen kan dit nog dagelijks veranderen.
Voor zover wij kunnen zien en uit overleg met de douane verandert er voor u ook veel. Bij de aankopen in het VK of als u via een Britse website besteld, krijgt u te maken met, naast de verzend- en inklaringskosten en BTW, ook nog invoerrechten. U bent invoerrechten verschuldigt bij webshops als de bestelling groter is dan €150,- en bij de grens als de waarde van de het VK gekochte goederen groter is dan €430,- Tevens betaalt u vanaf een waarde boven de €22,-, 21% BTW. Dit rekent u af bij de koerier of bij de grens zelf (dan wel het poortje Goods to Declare kiezen)
Hoe hoog de invoerrechten zijn is afhankelijk van het product. Op de website van de Douane zijn de tarieven van de meest gangbare producten. Helaas staat er niets over Sgian Dubhs, kilts, sporrans etc., dus dat is nog even koffiedik kijken.
Neemt u goederen mee naar het VK die u in Nederland relatief nieuw gekocht heeft en u wilt op de terugreis geen vervelende vragen hebben bij de grens of zelfs alsnog aangeslagen voor BTW/Inklaring etc., zorg dan dat u de aankoopbewijzen bij u heeft of in ieder geval kopiën er van.